1. Da li mogu da donesem svoj materijal za tapaciranje proizvoda (fotelje, barske stolice...)?

Da, za Pufnicu hoklicu Vam je potrebno 60 x 60 cm materijala, za Ćoškić fotelju 2m, za Su je potrebno 50cm, za 3ugao 60x60cm, za Presto 1m, za Bobicu 70cm ... Ostatak materijala vam vraćamo.

2. Da li pravite nameštaj po meri?

Ne pravimo nameštaj po meri, osim ogledala koja se već razlikuju po debljini rama, 5 i 10 cm, a Vi birate dužinu i visinu ogledala.

3. Da li bajcujete ili lakirate nameštaj?

Ne, zaštićujemo ga organskim uljima i pčelinjim voskom. Ukoliko želite da farbate drvo u neku boju, možemo ostaviti natur drvo, pa ga u farbari tako možete obojiti. Mi nemamo farbaru.

4. Da li dostavljate robu na kućnu adresu?

Proizvode dostavljamo do adrese, ne do stana. Ali, ukoliko vozač može da pronaći mesto za parkiranje onda vam može pomoći da komade unesete u stan, ali trebalo bi neko da mu pomogne pošto sam razvozi robu. Ukoliko je to nemoguće, zbog vremenskih nepogoda, vremena ili parkiranja, dostava se vrši samo do zgrade.

5. Kako se održava mahovina iz stolova?

Mahovina u stolovima iz WMD kolekcije se ne mora održavati. Ima rok trajanja između 5 i 10 godina i nakon tog perioda možete kupiti novu mahovinu od naših partnera Green Wall, ali i umesto nje staviti kamenčiće, školjke, pesak ili dekorisati na bilo koji drugi način koji Vama odgovara.

6. Da li mogu da zamenim sat?

Da, ukoliko ga imamo na stanju. Ukoliko želite da ga menjate za neki skuplji, i to je moguće uz doplatu.

7. Da li možete da prekrijete šrafove na foteljama?

Šrafovi se ne mogu prekriti.

8. Šta da radim ako ne mogu da se odlučim između proizvoda koje bih kupio/la na poklon?

Imamo rešenje i za to. U tom slučaju nudimo Vam poklon vaučere u iznosu od 5000, 10000, 15000 i 20000 dinara koje možete pokloniti dragoj osobi. Za proizvode koji su skuplji od vrednosti vaučera, potrebna je doplata.

9. Da li možete da prekrijete letvice na foteljama?

Na zahtev klijenata mogu se prekriti letvice na foteljama.

10. Da li primate platne kartice?

Ne primamo platne kartice, ali u blizini izložbenog salona nalazi se bankomata odakle možete podići gotovinu. Takođe, možete izvršiti elektronski prenos na račun, podatke za uplatu možete naći u našem salonu ili dobiti na upit.

11. Da li lampe bacaju jako svetlo?

Uglavnom ne, poseduju svetlo za odmaranje očiju, međutim, ukoliko kupite daljinski upravljač i sijalicu sa dve boje svetla, možete podešavati svetlo na lampama, od belog svetla namenjenog za rad do žutog, pogodnog za odmor.

12. Da li su satovi samo zidni, da li je mehanizam bešuman, da li se dobija baterija uz sat?

Satovi mogu stajati i na zidu i na stolu ( kupovinom sata dobijate dva tipla, uz pomoć kojih sat možete postaviti na sto). Baterija je AA i dobijate je uz sat, mehanizam je bešuman i rok trajanja mehanizma je 2 godine. Mehanizam možete besplatno zameniti u našim radnjama.

13. Koliko obično čekam na dostavu nameštaja?

Obično je potrebno 3-4 nedelje za izradu naših komada.

14. Da li mogu da odaberem boju kazaljki na satu?

Možete birati boju i oblik kazaljki na satovima.

15. Da li imam garanciju na proizvode (Šta ako...)?

. . . ako mi se polomi staklo na stolovima?

. . . ako mi se pokvare točkići na stolovima?

. . . ako mi se pocepa tapacirung na stolicama?

. . . ako mi se polomi drvce na čiviluku?

. . . ako mi se polomi bobica na čiviluku?

Bilo koji problem da imate na WMD proizvodima najbolje je da nas se javite i mi ćemo to rešiti u najkraćem roku ili ćemo vas uputiti na pravo mesto.